Fönsterleverantörer

fönstertillverkareDet finns en mycket stor mängd fönstertillverkare och leverantörer att välja mellan i Sverige. De flesta av dem håller hög klass internationellt sett, och är man det minsta noggrann, så kommer man att få bra fönster. Det betyder dock inte nödvändigtvis att alla fönstertillverkare är likadana; vissa specialiserar sig på enklare budgetfönster, andra på dyra fina träfönster och så vidare. Här kommer vi att presentera några av de olika alternativ som står till buds för den som funderar på att skaffa nya fönster.

Älvdalsfönster
För den som är på jakt efter något alldeles eget och unikt i fönsterväg så är Älvdalsfönster ett mycket spännande alternativ. Även om det finns andra fönstertillverkare som tillverkar skräddarsydda fönster åt sina kunder, så är det få som är så konsekventa som Älvdalsfönster – hela deras produktion är ”specialfönster”, och man tillverkar inga ”standardfönster”. Att man har så pass mycket kontroll över utförandet kanske inte passar alla, men för den som vet precis vad hon vill ha, så är Älvdalsfönster en av de bästa fönstertillverkarna att vända sig till. Givetvis behöver man inte vara fönsterexpert för att utforma sina fönster, utan Älvdalsfönster hjälper där till att förverkliga kundernas tankar och idéer. Priset är kanske inte det lägsta på marknaden, men den kvalitet och personliga utformning man får för pengarna gör att många tycker det är värt lite extra.

RM fönster
Modern teknik i all ära, men det finns ett värde i traditioner också. RM Fönsters motto skulle kunna vara ”naturlighet och tradition”, då man tillverkar alla sina fönster i naturliga material på traditionellt sätt. Det ger fönster som dels ser mycket vackra ut, och pryder vilket hus som helst, och dels håller mycket hög kvalitet. Att man tillverkar sina fönster på traditionellt vis innebär dock på inga sätt att man inte tar till sig den senaste utvecklingen i hur man tillverkar tåliga fönster med goda energiegenskaper. Förutom sitt stora sortiment av olika modeller, så tillverkar man även specialfönster där kunden själv kan bestämma utformningen. RM Fönsters fönster passar speciellt bra till äldre fina trähus, men de är definitivt även en prydnad för moderna bostäder.

Kronfönster
För den som letar efter billiga fönster som ändå håller god kvalitet, så är Kronfönster ett av de bättre alternativen. Även fast man inte ens har tio år på nacken, så har man lyckats med att bli en av de största fönstertillverkarna i Sverige, speciellt vad gäller PVC-fönster. Man har en mycket hög andel låga kunder, och alla fönster man tillverkar är energifönster. En annan av Kronfönsters styrkor är att man har ett mycket stort utbud av olika fönster, vilket gör att de flesta kommer att kunna hitta något som passar dem. Det finns ett skäl till att Kronfönster är en av Sveriges snabbast växande fönstertillverkare, och man har lyckats med det många försökt sig på men få lyckats med: Bra produkter till låga priser.